Værdipuljeprojekt

Grøn Bazar


Værdipuljen har støttet Grøn Bazar, som i 2023 indsamlede over 900 kg brugt sportstøj og -sko, som de gratis uddelte til børn og unge i Aarhus. Til glæde for de unge, idræts­foreningerne og klimaet.

Sportstøj på et bord

Takket være Grøn Bazar kan børn og unge få gratis sportstøj, så de kan dyrke deres fritidsinteresser.

Genbrugssportstøj til børn og unge

I 2023 blev Grøn Bazar afholdt for første gang i Viby Hallen i Aarhus. Her blev der uddelt over 900 kilo brugt indendørs sportstøj og -sko til børn, unge og deres forældre. 

Formålet med Grøn Bazar er at gøre det nemmere for de sports­interesserede børn og unge at få flot, brugt sportstøj, så de kan dyrke deres fritidsinteresser - uden at skulle hive penge op af lommen. 

Eller som Grøn Bazar selv skriver på deres hjemmeside: 

"Der er ingen grund til, at godt sportstøj skal havne i skraldespanden, når andre kan få glæde af det, og man samtidig kan hjælpe klimaet."

Stort indsamlingsprojekt

I løbet af efteråret 2023 har det været muligt at aflevere alt fra sportssko, shorts, trøjer, T-shirts, hættetrøjer og meget andet i tøjcontainere, placeret hos 11 lokale sportsforeninger i Aarhus.

Tøjet er efterfølgende blevet sorteret og gjort klar til Grøn Bazar af frivillige fra foreningslivet, samt medarbejdere fra Jyske Bank, der sammen med Aarhus Kommune har stået bag projektet.