Lær os bedre at kende

Om NRGi


Vi er ejet af 235.000 andelshavere og består af 1.600 kompetente og engagerede medarbejdere, som med både hænder og viden bidrager til et grønnere og et mere velfungerende Danmark - på kort og på lang sigt.

To søstre ser på deres computer og mobil

Værdi til vores 235.000 andelsejere

Vi er et andelsejet selskab, der skaber værdi for vores andelshavere, vores kunder og vores samfund. 

Andelsejet kendetegner NRGi’s over 100 år lange historie.

Det er det, vi er skabt ud af, og det, som binder os sammen i dag.

Og vi stræber efter at skabe den bedst mulige værdi for vores andelshavere - i dag og i fremtiden. 

Se om du er medejer
Mor og datter kigger på en computer

Vision

Vi arbejder for et velfungerende samfund og en renere planet. Til glæde for alle os der er her i dag, og alle dem der skal tage over efter os.

Mission

NRGi er et forbrugerejet andelsselskab.

Vi vil skabe værdi for vores andelshavere og for samfundet ved at arbejde for et el-sikkert og digitalt Danmark, den bedst mulige udnyttelse af vores energiressourcer og et bygget miljø, hvor mennesker lykkes arbejdsmæssigt og privat.

Vi vil sikre råderum, baseret på økonomiske sikre valg og ordentlighed, til investeringer i bæredygtige initiativer, virksomheder og teknologier, der understøtter vores vision og medvirker til at skabe værdi for vores andelshavere og kunder.

Vi vil søge samarbejde og partnerskab med virksomheder, organisationer og fælleskaber, der deler intentionen i vores vision, om at medvirke til et velfungerende samfund og en renere planet.

Præsentation om NRGi på en skærm

Vores pejlemærker

Vores værdier er opbygget om de pejlemærker, der udgør fundamentet i vores koncernstrategi:

  • Planeten - Vi arbejder for et velfungerende samfund og en renere planet. Til glæde for alle os der er her i dag, og alle dem der skal tage over efter os.
  • Fælleskab - Vi er født ud af tanken om, at jo mere vi er fælles om, jo mere kan vi opnå.
  • Samfundet - Vi arbejder for et velfungerende samfund, hvor vi lykkes arbejdsmæssigt og privat. 
  • Sikre økonomiske valg - Vi ved, at sikre økonomiske valg er forudsætningen for vores berettigelse. 
Luftledning i åbent landskab

Vores historie

Siden 1900-tallet, hvor Danmark fik elektricitet, har NRGi været en aktiv aktør.

Andelsselskaber i landområderne samt kommunale selskaber i de større byer sikrede udbygningen af elektricitet til alle. Herigennem blev der skabt et vitalt grundlag for den teknologiske udvikling af Østjylland.

Fusion i 2000

Selve NRGi blev oprettet i 2000 ved en fusion mellem energiselskabet ARKE, Aarhus kommunale Værkers Elforsyning, Grenaa kommunale Elforsyning og Ebeltoft kommunale Elforsyning.

Det blev startskuddet til det NRGi, vi kender i dag, og som gennem mere end 100 år i det østjyske har været en aktiv partner i den teknologiske udvikling med en effektiv og stabil elforsyning.

Vi er også nu i gang med en tilsvarende udbygning af den digitale infrastruktur med udbredelse af fibernet i hele Østjylland gennem datterselskabet FIBIA. Og i 2008 fusionerede NRGi og Energi Horsens.

Fællesskabet er nøgleordet

NRGi har fællesskabet som omdrejningspunkt - både i ejerformen, som et af Danmarks største andelsselskaber - og i vores tilgang til opgaverne.

Vi har i dag et tæt samarbejde med kollegaselskaber for sammen at kunne løfte store udfordringer teknologisk og økonomisk effektivt. Vi samarbejder blandt andet med FIBIA, Energi Danmark og Clever.

Læs om andelsbevægelsen
Præsentation af NRGi i tal

Årsrapporter

Læs vores Årsrapporter
To kvinder går op ad en trappe

Mød vores direktion

Direktion

Vores aktiviteter