Cookies og persondata

Vi gør alt, hvad vi kan, for at besøgende på vores hjemmeside kan føle sig trygge. Her kan du læse mere om, hvordan vi indhenter, opbevarer og behandler cookies og persondata.

PERSONDATAPOLITIK

Formålet med vores persondatapolitik er at forklare, hvilke personoplysninger vi indsamler på vores hjemmeside, hvorfor vi indsamler dem, samt dine rettigheder i den forbindelse.

Dataansvarlig

NRGi Corporate A/S er dataansvarlig for behandlingen af de personoplysninger, som vi indsamler om dig via vores hjemmeside andelshaver.nrgi.dk. Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til denne persondatapolitik og vores behandling af dine personoplysninger. Vores kontaktoplysninger er:

NRGi Corporate A/S
CVR-nr. 28843437
Dusager 22, 8200 Aarhus N
Tlf.: 87390404
Email: nrgi@nrgi.dk

Indsamling af personoplysninger

De personoplysninger (f.eks. navn og adresse), vi indsamler på hjemmesiden, er de personoplysninger, som du giver os, når du klikker dig ind på vores hjemmeside, eller på anden vis udleverer ved besøget på vores hjemmeside.

Vi benytter såkaldte cookies til at indsamle oplysninger af teknisk karakter samt til markedsførings- og statistiske formål. Læs vores cookiepolitik her. 

Formål og retsgrundlag for behandling af dine personoplysninger

Vi indsamler kun de personoplysninger, som er nødvendige for at vi kan levere den pågældende ydelse til dig, og vi anvender kun dine personoplysninger til de formål, der er beskrevet i denne persondatapolitik.

Vi opbevarer kun de registrerede personoplysninger så længe, det er nødvendigt for at kunne opfylde de formål, til hvilke dine personoplysninger er indsamlet, eller så længe vi er lovgivningsmæssigt forpligtet hertil, jf. nærmere nedenfor.

Når du klikker dig ind på vores hjemmeside logges din IP-adresse til statistiske og tekniske formål. Dette sker med grundlag i Persondataforordningens art. 6, stk. 1, f), jf. Databeskyttelseslovens § 6 stk. 1.

Herudover afgiver du selv visse personoplysninger til os via elektroniske formularer eller lignende på hjemmesiden:

  • Hvis du deltager i vores konkurrence, beder vi dig om dit navn, adresse og e-mail adresse, som er nødvendige for at kunne give dig besked, hvis du vinder og sende præmien til dig, jf. Persondataforordningens art. 6, stk. 1, f), jf. Databeskyttelseslovens § 6 stk. 1. Oplysningerne slettes, når konkurrencen er afsluttet.

  • Hvis du ønsker at stemme ved repræsentantskabsvalget modtager du en stemmeseddel pr. brev eller mail med et link til en ekstern partner, der håndterer selve valget. I valgperioder kan du desuden finde link til valgstedet via andelshaver.nrgi.dk.

  • Hvis du vil tjekke, hvilket valgdistrikt du bor i, indtaster du din adresse på hjemmesiden. Denne er nødvendig for at vi kan hjælpe dig med at undersøge, om og hvor du bor i vores forsyningsområde og dermed informere dig om dit valgdistrikt, jf. Persondataforordningens art. 6, stk. 1, f), jf. Databeskyttelseslovens § 6 stk. 1. Din oplysning om din adresse logges eller gemmes ikke.

  • Ansøger du om midler fra NRGi's Værdipulje via vores hjemmeside indsamler, registrerer og opbevarer vi dine personoplysninger i form af navn, adresse, e-mail, telefonnummer samt bank- og kontooplysninger, for at kunne vurdere din ansøgning og give dig besked om udfaldet samt evt. udbetale midler, idet vi har en berettiget interesse heri, jf. Persondataforordningens art. 6, stk. 1, f).

    Ansøger du som privatperson, beder vi ligeledes om dit cpr-nr. til brug for entydig identifikation i forhold til tidligere ansøgning om midler samt til brug for den efterfølgende eventuelle udbetaling af støtte. Cpr-nr. behandles med grundlag i dit samtykke, som du giver ved afgivelsen af oplysningerne til os, jf. Persondataforordningens art. 6, stk. 1, a), jf. Databeskyttelseslovens § 11 stk. nr. 2.

    Hvis du ikke opnår støtte, slettes dine oplysninger 3 år efter ansøgning.
    Hvis du opnår støtte, slettes dine oplysninger 5 år efter ansøgning.

Datasikkerhed

Vi prioriterer datasikkerhed meget højt og har derfor stor fokus på at bidrage til, at vores behandling af dine personoplysninger overholder den til enhver tid gældende persondatalovgivning. Vi har implementeret såvel tekniske som organisatoriske sikkerhedsforanstaltninger, der har til formål at beskytte dine oplysninger mod hændelig eller ulovlig tilintetgørelse, at de fortabes eller forringes, samt mod at de kommer til uvedkommendes kendskab, misbruges eller i øvrigt behandles i strid med persondatalovgivningen.

Behandling hos tredjepart

Vi benytter databehandlere, herunder udbydere af software, til bl.a. afvikling af valg, backup, sikkerhed og opbevaring. Dine personoplysninger vil i så fald blive overladt til tredjeparter, instrueret af os til at behandle dine personoplysninger på vores vegne. Databehandlerne behandler således ikke dine personoplysninger til andre formål end til opfyldelse af deres aftale med os.

Vi forpligter databehandlerne til at behandle dine personoplysninger fortroligt, og til at træffe de fornødne tekniske og organisatoriske sikkerhedsforanstaltninger mod at oplysninger hændeligt eller ulovligt tilintetgøres, fortabes eller forringes, eller kommer til uvedkommendes kendskab, misbruges eller i øvrigt behandles i strid med persondataforordningen.

Videregivelse af personoplysninger

Vi videregiver ikke dine oplysninger til tredjemand uden først at få dit udtrykkelige samtykke, med mindre vi er lovgivningsmæssigt forpligtet hertil.

Vi forbeholder os dog retten til at videregive og benytte dine personoplysninger i andre selskaber i NRGi koncernen uden dit udtrykkelige samtykke, dog kun såfremt videregivelsen er nødvendig for at opfylde det oprindelige formål med vores indsamling af dine personoplysninger.

Dine rettigheder

Vi passer godt på dine personoplysninger og behandler dem i overensstemmelse med Persondataforordningen. Vi respekterer dine rettigheder i henhold til Persondataforordningen, og du vil altid have ret til følgende, jf. Persondataforordningens art. 15-22:

  • at trække dit samtykke til behandling af dine personoplysninger tilbage, hvis behandlingen er baseret på dit samtykke. Evt. tilbagetrækning af dit samtykke berører ikke lovligheden af den behandling, der har fundet sted, inden samtykket tilbagetrækkes
  • at bede om indsigt i dine personoplysninger, som vi har indsamlet samt at få nærmere information om bl.a. formål, klagemuligheder mv
  • at få berigtiget evt. urigtige personoplysninger om dig selv
  • i særlige tilfælde at få dine personoplysninger slettet
  • i visse tilfælde at få behandlingen af dine personoplysninger begrænset.
  • i visse tilfælde at gøre indsigelse mod vores ellers lovlige behandling af dine personoplysninger
  • i visse tilfælde at modtage dine personoplysninger i et struktureret, almindeligt anvendt og maskinlæsbart format samt at få overført disse personoplysninger til en anden dataansvarlig
  • at indgive klage til Datatilsynet over vores behandling af dine personoplysninger. Du finder Datatilsynets kontaktoplysninger på www.datatilsynet.dk.

Alle ovenstående rettigheder håndteres manuelt ved henvendelse til os på persondata@nrgi.dk.

Du kan læse mere om dine rettigheder i Datatilsynets vejledning om de registreredes rettigheder, som du finder på www.datatilsynet.dk.

Cookiepolitik

Cookies, formål og relevans

Andelshaver.nrgi.dk anvender cookies for at føre statistik over, hvor mange og hvordan vores brugere anvender vores hjemmeside. Dette bl.a. for at skabe et overblik og for at kunne forbedre vores hjemmeside og således øge brugervenlighed og tilfredshed i forbindelse med et besøg. Vi bruger også cookies til at sikre at vores hjemmeside fungerer som den skal, når du f.eks. kontakter os eller bruger vores selvbetjeningsunivers.

Når vi placerer cookies, bliver du informeret om anvendelsen og formålet med at indsamle data via cookies.

Hvad er en cookie?

Cookies anvendes i dag af stort set alle websites. I mange tilfælde kan cookies være nødvendige for at levere en service på websitet. En cookie er en lille datafil, som hjemmesider gemmer på brugerens computer eller enhed for at kunne genkende enheden. Cookies kan blandt andet bruges til at udarbejde statistik over brugernes anvendelse af websitet. En cookie er en passiv fil og kan ikke indsamle oplysninger på brugerens computer eller enhed, sprede computervirus eller andre skadelige programmer.

En cookie er en lille fil, der gemmes i din webbrowser (en webbrowser er et computerprogram, der bruges til at hente og vise hjemmesider, dette er eksempelvis Internet Explore, Mozilla Firefox, Chrome mv.). Cookies bruges til at kunne genkende din computer i tilfælde af tilbagevendende besøg. Der er ingen personlige oplysninger (som dit navn, adresse eller lignede) gemt i vores cookies.

Vi placerer cookies på din enhed fra følgende samarbejdspartnere med følgende formål:

Google Analytics

Når du besøger andelshaver.nrgi.dk bliver dit besøg delt med Google for at vi kan lave statistik, forbedre vores hjemmeside og måle effektiviteten af vores markedsføring. Statistik data har intet udløb idet dette ikke er personhenførbart.

Google Optimize

Gør det muligt for os at teste varianter af vores sider og undersøge hvor effektive de er.

Google Tag Manager

Bruges i samarbejde med Google Analytics til at oprette handlingsbaseret måling. Det vil sige, at der bliver sendt en besked til Google analytics via GTM hvis et præindstillet kriterie bliver udført.

Mouseflow

Når du besøger andelshaver.nrgi.dk, bruger vi analyseværktøjet Mouseflow til at optage og analysere adfærden på vores hjemmeside fx scrollflow, musens bevægelsesmønster og turen rundt i hjemmesidens indhold. Værktøjet bruges for at kunne tilpasse indholdet til vores brugere og til at forbedre brugerdesignet.

Dette værktøj indsamler ikke personoplysninger om dig, da opsætningen er lavet til at blokere dette. IP-adresser bliver ligeledes anonymiseret, således at disse ikke registreres. Alle optagelser af mouseflow slettes automatisk efter 6 måneder.

Ønsker du at deaktivere Mouseflow på dit besøg på andelshaver.nrgi.dk, kan du gøre det på Mouseflow.com.

Hvis du give os dit samtykke, placerer vi cookies fra følgende samarbejdspartnere:

DoubleClick by Google

Samtykker du til vores brug af cookies deler vi også oplysninger om din brug af vores website med Google. Google kan kombinere disse data med andre oplysninger, du har givet dem, eller som de har indsamlet fra din brug af deres tjenester. Dette sker med henblik på at kunne lave relevant markedsføring og for at kunne målrette annoncer til dig.

Sociale medier

Når du besøger andelshaver.nrgi.dk bliver dit besøg delt med bl.a. Facebook for, at vi kan lave statistik og forbedre vores hjemmeside, måle effektiviteten af vores markedsføring og for at målrette annoncer til dig.

Vi deler også oplysninger om din brug af vores website med Facebook. Facebook kan kombinere disse data med andre oplysninger, du har givet dem, eller som de har indsamlet fra din brug af deres tjenester. Hvis du ikke ønsker annoncer på Facebook skal du ændre dine indstillinger på deres side.

Vi indhenter dit samtykke

Før vi placerer cookies på din enhed til brug for markedsføring, beder vi om dit samtykke. Nødvendige cookies til sikring af statistik, funktionalitet og indstillinger kan dog anvendes dog uden dit samtykke.

Så lang tid opbevares cookies

Cookies sletter sig selv efter et vist antal måneder (kan variere), men de fornyes efter hvert besøg. Sådan sletter eller blokerer du cookies - Se vejledning til, hvordan du sletter eller blokerer cookies.

Sådan undgår du cookies

Hvis du ikke ønsker at modtage cookies kan du blokere dem. Se hvordan du blokerer cookies.

Sådan får du fintmasket kontrol over cookies

Hvis du ønsker kontrol over, hvilke cookies der bliver placeret på din enhed, anbefaler vi værktøjet ”Ghostery”. Vi er på ingen måde affilieret med Ghostery eller yder support på brugen heraf. Du kan også opsætte din iOS-enhed til at blokere visse cookies – læs mere hos Apple Support.

Whistleblower-ordning

NRGi's whistleblowerordning giver medarbejdere, bestyrelsesmedlemmer og koncernens øvrige interessenter mulighed for at foretage anonyme indberetninger, hvis man har begrundet mistanke om alvorlige og kritisable forhold eller ulovligheder. Whistleblower-ordningen er et supplement til den interne dialog og åbenhed i NRGi. Ordningen er tiltænkt de situationer, hvor forholdet ikke kan håndteres indenfor den eksisterende organisation.

Ordningen administreres af en uafhængig part, advokatfirmaet Kromann Reumert, og indberetninger kan foretages anonymt.

Du kan foretage indberetning og finde yderligere information om brugen af Whistleblowerordningen og se proceduren for håndtering af indberetninger via nrgi.whistleblowernetwork.net.